Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymywać informacje z naszego serwisu.

 
09.02.2017 - Wykład Sławomira Szyndlera w cyklu "Czwartki z historią jedzenia"

9 lutego (czwartek) odbył się pierwszy z cyklu wykładów poświęconych historii jedzenia, związanych z trwającą wystawą "Stoliku nakryj się! Jak jadali nasi przodkowie". Autorem pierwszej prezentacji był Sławomir Szyndler, historyk z zawodu, piwowar z zamiłowania. Przedstawił interesującą i imponującą historię przedwojennych nyskich browarów oraz ciekawostki związane z domowym warzeniem piwa, które w ostatnim czasie staje się coraz popularniejsze. Szczególną atrakcją spotkania była degustacja piw domowych różnych stylów. Była to również okazja do zwiedzenia wystawy i poznania historii kufla piwnego.

FotoFotoFoto
FotoFotoFoto
FotoFotoFoto
FotoFotoFoto
FotoFotoFoto

Aktualności

Eksponat miesiąca - M. Wresc wg Rafaela, „Święty Jan Chrzciciel na pustyni” (XIX w.)


 

Zapraszamy do Kamieńca

 
Podstrony:  1  2  3 
 

 


48-300 Nysa
ul. Biskupa Jarosława 11

tel. 77 435 50 10, 77 433 20 83
e-mail: info@muzeum.nysa.pl




Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych oraz statystycznych.
Więcej informacji w polityce prywatności.

          

 Realizacja: new4mat.com Sp. z o.o.
ADMINISTRACJA