Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail, aby otrzymywać informacje z naszego serwisu.

 
16.02.2017 - Wykład Arkadiusza Muły w cyklu "Czwartki z historią jedzenia"

16 lutego miało miejsce kolejne spotkanie w cyklu "Czwartki z historią jedzenia", towarzyszące wystawie "Stoliku nakryj się! Jak jadali nasi przodkowie". Tym razem wykład wygłosił Arkadiusz Muła, dyrektor Muzeum Regionalnego w Jaworze - "Co jadano na biskupim stole". Uczestnicy spotkania mieli okazję zapoznać się ze zwyczajami panującymi w siedzibach biskupów wrocławskich, dotyczącymi ucztowania, spożywania posiłków, dostarczania żywności. 

FotoFotoFoto
FotoFotoFoto
FotoFotoFoto

Aktualności

Eksponat miesiąca - M. Wresc wg Rafaela, „Święty Jan Chrzciciel na pustyni” (XIX w.)


 

Zapraszamy do Kamieńca

 
Podstrony:  1  2  3 
 

 


48-300 Nysa
ul. Biskupa Jarosława 11

tel. 77 435 50 10, 77 433 20 83
e-mail: info@muzeum.nysa.pl




Witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celach sesyjnych oraz statystycznych.
Więcej informacji w polityce prywatności.

          

 Realizacja: new4mat.com Sp. z o.o.
ADMINISTRACJA